Franc Dolenc

MiTeam

    Franc Dolenc je leta 1979 diplomiral na Univerzi v Ljubljani, v elektrotehnični smeri. Poslovno pot je začel v Iskratelu, vodilnem regionalnem proizvajalcu telekomunikacijske opreme na razvoju prve generacije digitalnih telefonskih central.

    Med letoma 1989 do 2009 je bil tehnični direktor in direktor za produkte in rešitve v upravi Iskratela in bil odgovoren za zasnovo in razvoj več generacij digitalnih telefonskih central in produktov širokopasovnega dostopa, s katerimi je postal Iskratel velik regionalni visokotehnološki dobavitelj, za kar je Franc Dolenc prejel tudi nacionalno Puhovo priznanje.

    Leta 2009 je ustanovil podjetje MediaInteractive, ki ustvarja napredne multimedijske in mobilne platforme za izobraževanje in sodelovanje. V letih 2010 do 2012 je bil član ekspertne svetovalne skupine Evropske komisije ISTAG. Franc Dolenc je bil leta 2011 imenovan na položaj generalnega direktorja AKOS, agencije za komunikacijska omrežja in storitve, v okviru katere je bil vključen v delovanje in vodstvena telesa evropske zveze nacionalnih regulatorjev BEREC.

    Po zaključku mandata se je Franc Dolenc ponovno posvetil svojemu podjetju Mediainteractive, ki je zasnovalo in zagotavlja okolje MiTeam, vrhunsko mobilno in integrirano rešitev za izobraževanje, sodelovanje in komunikacijo v podjetniških in javnih okoljih.